Thai Fight: Sudsakorn – Uustalu! Saenchai!

26. oktoober 2019 | Uudised

Bang Saenis toimus 26. oktoobril Thai Fight, kus osales ajaloo parimaks taipoksijaks peetav Saenchai (295-41-5 enne).

39-aastane Saenchai (67 kg) alistas Batjargal Sundui (Mongoolia) avaraundis nokaudiga. Saenchai võidab tavaliselt kohtunike otsusega. Nokaudiga võidab harva. Kui Tais on juba vastasele haiget tehtud, siis ei minda vastasele niimoodi lõppu tegema, nagu minnakse Euroopas. Tais tavaliselt hoitakse ka avaraundis jõudu.

Saenchai eelistab võidelda raskemate vastastega. Enamik kaotusi on tulnud raskematelt vastastelt. Räägitakse, et viimati kaotas ta 2014. aastal ja on pärast seda 50 matšis kaotuseta.

Saenchai on võitnud neljas kaalus Lumpinee staadioni tšempioni tiitli, mida peetakse kõige prestiižikamaks tai poksis. Bangkokis asuval Lumpineel võideldakse igal teisipäeval, reedel ja laupäeval. Osaleja peab olema vähemalt 15 aastat vana ja 45 kilo raske. Tšempionite seas on Sitthichai ja Yodsanklai.

Äsja Tšingiz Allazovile kikkpoksis kaotanud Sudsakorn (73 kg) pidas tai poksi lahingu Andi Uustaluga (32-12), kes äsja Eestimaal hulganisti trenne andis. Tailane sai punktivõidu.

“Aitäh kõigile toetuse eest! Kaotasin kahjuks punktidega, väga napilt, aga õppisin matšist palju,” ütles Uustalu .

Võideldi mitte kinnastes, vaid mähitud kätega.

Võitja sai 20 000 bahti. Thai Fightil osalemise eest küsivad Tai staarid tavaliselt kaks korda rohkem, kui nad saavad Euroopas.

Uustalu on Saenchaiga samal üritusel võidelnud varemgi.

Thai Fight toimus esmakordselt 2010. aastal.

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel