Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

K-1 LIIGA I Kolme kuldse poja ema Heret Kari: “Minu pojad on võitlejad, vennad ja sõbrad”

08. oktoober 2024 | K-1 LIIGA, Uudised

6. oktoobril toimus Tallinnas K-1 liiga, kus oli kohal ka kolme poja ema, Heret Kari. Kõik Hereti pojad on tänaseks pühendunud võitlusspordile. Uhke ema jagas oma emotsioone ja mõtteid pärast poegade võistlusi ning avaldas, kuidas sai üldse alguse poiste teekond spordialani, mis on muutnud terve Karide perekonna elu.

“Dima mängis kaua jalgpalli, kuid ühel hetkel otsustas, et tahab teha midagi, kus kõik sõltub ainult temast. Nii jõudis ta võitlusspordi juurde,” rääkis Heret. “Eile oli tema elu esimene võistlus ja vastaseks oli 16-aastane kogenud sportlane. See oli närvesööv kogemus, aga treener uskus temasse ja Dima ise oli ka endas kindel. Me vaatasime õhtul matši uuesti ja ta juba märkis, mida oleks saanud paremini teha. Ta ei keskendu ainult võidule, vaid õpib iga kord oma vigadest.”

Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

Heret tõstis esile ka treeneri tähtsust poegade arengus. “Treener Oskar ütleb alati, et kaotustest õpitakse rohkem kui võitudest. Artjom, minu teine poeg, on samuti kogenud raskeid kaotusi, kuid on õppinud, et need teevad tugevamaks,” sõnas Heret. “Oskar on poistele suur eeskuju ja isegi mina pöördun tema poole nõu saamiseks, kui tunnen, et on poiste probleemidega keeruline toime tulla.”

Kodus käib tihti tõsine madistamine, aga olen õppinud sellele enam mitte reageerima.

Kolme poja treeningpäevad on tihedad, kuna kõik kolm on aktiivsed ja pühendunud. “Nad käivad enne kooli jõusaalis, siis koolis ja pärast kooli puhkavad natuke enne järgmisi trenne. Danil, minu vanem poeg, aitab tihti nooremaid trennis ja treenib nendega ka kodus. Kodus käib tihti tõsine madistamine, aga olen õppinud sellele enam mitte reageerima,” naerab Heret. “Meil on keldris suur ruum, kus nad harjutavad. Ma mõtlen isegi, et teeks sinna treeningsaali,” avaldab ema.

Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

Heret rääkis ka Dmitri teekonnast võitlusspordi juurde. “Dmitri proovis jalgpalli, kuid kuna trennid toimuvad õues ja talviti oli külm, haigestus ta tihti. Ta otsustas proovida korvpalli, kuid see ei sobinud talle. Lõpuks leidis ta oma koha taipoksis ja hakkas laagrites osalema.”

Danili kohta ütles Heret, et kuigi maailmameistrivõistlustel oodatud tulemust ei tulnud, on poeg sellest palju õppinud. “Danil võitles maailma tugevaima vastasega, kes lõpuks võitis maailmameistritiitli. Ta on rahul, et sai sellise kogemuse, ja plaanib juba uusi võistlusi,” sõnas Heret.

Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Heret Kari. Foto: Virko Veskoja

Kolmest pojast rääkides rõhutas Heret, kui lähedased nad omavahel on. “Nad on vennad, sõbrad, võitlejad ja võistlejad. Ma näen, kuidas nad omavahel arutavad ja toetavad üksteist. Paljud teismelised õed-vennad kaklevad, aga minu poisid on üha lähedasemad ja ühtehoidvamad.”

Paljud teismelised õed-vennad kaklevad, aga minu poisid on üha lähedasemad ja ühtehoidvamad.

“Ma usaldan neid ja mul on tohutu austus nende vastu. Olen imetlenud, kui palju nad on õppinud ja arenenud nii füüsiliselt kui vaimselt. Nad võtavad elu tõsiselt ja suudavad tasakaalustada kooli, sõpru ja sporti. Olen tõesti õnnelik, et mul on nii tublid lapsed,” lisab Heret.

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel