Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

Kevin Renno K-1 liiga avalöögist: usun, et tulevikus selleks võistluseks ühest päevast ei piisa

07. oktoober 2024 | K-1 LIIGA, Uudised

Möödunud nädalavahetusel, 6. oktoobril, toimus Arigato Spordiklubis Eesti Muay Thai Liiga hooaja esimene etapp, mille üheks peakorraldajaks on Kevin Renno. Sel hooajal toimus võistlus aga uue formaadi järgi, sest Eesti Muay Thai Föderatsioon on alustanud koostööd Wako Estoniaga ning lisaks Muay Thai amatöörvõistlustele toimusid esmakordselt samal ajal ka K-1 kikkpoksi võistlused.

Renno sõnul toimusid võistlused WAKO kikkpoksi reeglite järgi, sest just WAKO on Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt tunnustatud kikkpoksi organisatsioon ning korraldaja sõnul on see ainuõige viis selle spordiala arendamiseks Eestis. Renno selgitab, et idee K-1 Liiga korraldamiseks on mõtteis olnud juba ammu: “Mõttena on see ammu juba olemas olnud, aga nüüd on hakanud ka sportlased ja treenerid selle vastu huvi tundma. Kuna WAKO kikkpoksi alaliidul oli selline võistlus kalendrist veel puudu, siis olid nad kohe nõus koostööd tegema.”

Kuna WAKO kikkpoksi alaliidul oli selline võistlus kalendrist veel puudu, siis olid nad kohe nõus koostööd tegema.

Monika Kuzmina ja Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

K-1 Liiga võistluse esimene kord ei möödunud aga ilma väljakutseteta. “Loomulikult oleks oodanud esimeseks korraks rohkem osalejaid, aga kuna samal ajal toimus ka Leedu Open, on paljud klubid ja sportlased hoopis seal,” selgitab Renno. Võrdluseks toob ta välja, et Muay Thai Liigas toimus eelmisel päeval 62 matši, samas kui K-1 Liiga avapäeval sai maha peetud 23 matši.

Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

Rääkides K-1 Liiga tulevikust, on Rennol suured eesmärgid. “Esimene hooaeg on meile testiks. Järgmine etapp on novembri lõpus või detsembri alguses ning ma usun, et tulevikus võistleme kaks päeva ja meil on ka kaks poksiringi – ühes toimuvad taipoksi ja teises kikkpoksi võistlused,” jagab Renno.

Monika Kuzmina ja Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Kevin Renno. Foto: Virko Veskoja

Renno energia ja pühendumus noorte sportlaste juhendamisel ei jää märkamata. “Hääl on täitsa ära praegu,” naerab ta, viidates intensiivsele kaasaelamisele oma sportlaste matšidele. Ta rõhutab, et noortele on oluline kogemuste kogumine, mitte ainult võidud ja kaotused. “Ma sisendan oma lastele ja noortele koguaeg, et ärge lugege võite ja kaotusi, vaid matšide arvu. Ainult see on oluline.”

Noortele on oluline kogemuste kogumine, mitte ainult võidud ja kaotused.

Järgmine suurem võistlus, The League, saab toimuma juba novembris. “Tulge vaatama,” kutsub Renno. “See on ainulaadne ja esmaklassiline üritus Eestis.”

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel