Hendrik Themas

Hendrik Themas

SÕDALASE MÕTTED! Hendrik Themas: sport on mu elu ja treenimine puhas nauding!

04. jaanuar 2020 | Uudised

GoodFight vahendab Eesti tuntuimate võitlussportlaste ütlemisi, mis on nende intervjuudes ja vestlustes kõlama jäänud ning mis iseloomustavad kõige paremini võitluskunstide sõdalaste mõttemaailma ja arvamust siinses kogukonnas toimuvast. Kikkpoksija Hendrik Themas on endine kümnevõistleja ja teivashüppaja, kes sattus võitlusspordi juurde Ühendriikides elades ja õppides. Themas on hetkel Eesti parimate võitlejate seas.

  • Mulle meeldivad rasked trennid, tugevad löögid, meeldib pingutada. Lemmiktreening on see, kui saab sparrida. Kui laduda kangile palju kettaid, siis kang on raskeim. Muu pole raske, sport on lõbus.“
  • Treenid nädalaid ja kuid, pingutad endast viimase välja, elad ka mingil määral vaimse pinge all, siis lähed poksiringi ja võidad vastast, võidad ennast. See tunne on kirjeldamatu.“
  • Mis mind rajal hoiab, on sihikindlus, eesmärk. Ma olen sportlane. Kui mõjuvat põhjust pole, siis ma lähen ja teen trenni ära. 100% on pärast trenni hea enesetunne.“
  • Tähtis pole võit, vaid osavõtt… Tore olümpiadiviis, kuid see pole olümpia, oleme Fightlandil, ainult võitma lähen.“
  • Ma olen lapsest saati olnud võitleja hingega. Mulle meeldib võita ja konkureerida, seepärast võitis võitlussport minu südame. Seal toimub aus mees mehe vastu võitlus.”
  • Teised väidavad, et kangitõstmine teeb lihased kangeks ja võtab ära liikuvust, ent mina teen seal harjutusi, mis aitavad arendada sprinterlikke omadusi, plahvatuslikku kiirust. Eesmärk ei ole lihast kasvatada, vaid arendada maksimaalset jõudu. Kui mu jalad on kiiremad, saan ma ka vastasele kiiremini lähemale ja see annab mulle juba selge eelise.“
  • Mul on ka 2-aastane poeg Dominic ning seepärast teen osa asju lihtsalt une arvelt. Selles ei ole mitte midagi rasket, peab oskama vaid asju prioriseerida ja aega hästi planeerida.”
  • Siiani olen ma vaid kolm matši kaotanud ja seda ka punktide arvelt. Ma ei hakka kellegagi vaidlema, on nagu on, ent mul ei ole tunnet, et oleksin kordagi peksa saanud. Võitnud olen alati nokautidega, mis on publikule põnev vaadata. Kui võidan, siis aina tugevamaid vastaseid, ja nii on võimalus jõuda suurematele rahvusvahelistele võistlustele.“
  • Ma ei lähe punktide peale mängima, vaid võitlema,”
  • Ma ei tagane kunagi. Piltlikult öeldes lähen otse läbi seina jooksma, mitte ei hakka ust otsima. Ma pean seda enda suurimaks tugevuseks.”
Monika Kuzmina

Vaata veel