Vasakult Aleksander Pahmurko, Anton Vinogradov ja kohtunik Konstantin Jolkin. Foto: Eesti Poksiliit

Vasakult Aleksander Pahmurko, Anton Vinogradov ja kohtunik Konstantin Jolkin. Foto: Eesti Poksiliit

Anton Vinogradov saavutas EUBC U23 EM-il pronksmedali

22. oktoober 2024 | Eesti Poksiliit, Uudised

Eile, 21. oktoobril lõppesid Bulgaarias, Sofias EUBC U23 meeste ja naiste Euroopa meistrivõistlused.  Võistlusest võtsid osa 327 sportlast, 109 naist ja 218 meest Albaaniast, Armeeniast, Aserbaidžaanist, Austriast, Belgiast, Bosnia ja Hertsegoviinast, Bulgaariast, Inglismaalt, Eestist, Gruusiast, Kreekast, Hispaaniast, Iirimaalt, Iisraelist, Horvaatiast, Kosovost, Lätist, Leedust, Moldovast, Montenegrost, Põhja-Makedooniast, Poolast, Prantsusmaalt, Rumeeniast, Šotimaalt, Serbiast, Slovakkiast, Sloveeniast, Hispaaniast, Tšehhi Vabariigist, Türgist, Ukrainast, Ungarist ja Wales`ist.

Anton Vinogradov. Foto: Eesti Poksiliit

Anton Vinogradov. Foto: Eesti Poksiliit

Eesti poksija Anton Vinogradov (-86 kg) alustas võistlust 14. oktoobril ning alistas avaringis Belgia poksija Marabet Mohamed Amine’i kohtunike otsusega 5:0. Teises ringis alistas ta Valgevene poksija Andrei Masalaua ning pääses poolfinaali, kus teda ootas ees vastasseis Ukraina poksija Ashot Kocharianiga. Poolfinaalis pidi Vinogradov võtma aga vastu kaotuse kohtunike häältega 3-2. „Antonil jäi võidust natukene puudu. Kaotada Ukraina poksijale 3-2 on minu arvates Eesti poksi seisukohast väga hea tulemus – see, et Anton sinna jõudis ja saavutas auhinnalise kolmanda koha, on Eesti poksile märkimisväärne tulemus,“ kommenteeris treener Artur Sinilill GoodFight`le.

See, et Anton sinna jõudis ja saavutas auhinnalise kolmanda koha, on Eesti poksile märkimisväärne tulemus.

Kokkuvõttes saavutas Vinogradov viimaste aastate jooksul Euroopa meistrivõistlustelt oma kolmanda pronksmedali.

Meistrivõistlustel osales ka Allan Morozov (-54 kg), kes pidas oma avaringi kohtumise 16. oktoobril, võideldes Iirimaa poksija Joyce Thady Patsy vastu. Kokkuvõttes võitis iirlane selle turniiri ära ning  Sinilill lausus, et Morozov tegi väga hea matši. “Iirlane Joyce Thady Patsi võitis pärast poolfinaalis ukrainlast 5:0 ja finaalis Šoti poksijat. Väga hea ja osav poksija, kellele Morozov andis tegelikult hea lahingu,” kommenteeris ta.

Anton Vinogradov. Foto: Aleksandr Abrosimov

Anton Vinogradov. Foto: Aleksandr Abrosimov

Rahvusvaheline Poksiliit toetas poksijaid taas ka rahaliste auhindadega, milles pole aga midagi uut, sest IBA on viimase nelja aasta jooksul autasustanud oma sportlasi eri vanuseklasside võistlustel.

Kui veerandfinalistid võitsid igaüks 1000 dollarit, siis pronksmedalistid 2000 dollarit, hõbemedalistid 4000 ja kuldmedalistid 8000 dollarit.  Ka Vinogradovi pingutused tasusid ennast ära ning ta sai auhinnarahaks 2000 dollarit. Vastavalt Eesti Poksiliidu kriteeriumitele toetab ka alaliit pronksmedali võitu 1000 euroga.

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel