Monika Kuzmina ja Jakov Peterson. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Monika Kuzmina ja Jakov Peterson. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

STAR FM I Yakuza Fight 7 peakorraldaja Jakov Peterson: võitlussport on eelkõige distsipliin, mitte jõudemonstratsioon

10. oktoober 2024 | Uudised, Yakuza Fight

Kahe päeva pärast, 12. oktoobril, toimub Tallinnas Yakuza Fight 7 – CONTENDERS, mis tõotab pakkuda põnevaid hetki kõikidele võitlusspordi austajatele. Üks sündmuse korraldajatest, Jakov Peterson, käis täna külas raadio Star FM hommikuprogrammis, kus jagas oma mõtteid võitlusspordist ja selle tähtsusest.

Peterson märkis eetrisse minemise eel GoodFightile, et võitlussport pole lihtsalt jõudemonstratsioon, vaid eelkõige distsipliin ja sport, mida on oluline populariseerida laiemale publikule. “Meie töö on näidata rahvale, et see on ennekõike sport. Töötame edasi ka populariseerimise kallal, seekord raadio Star FM stuudios,” ütles Peterson, rõhutades, et spordiala vajab mõistmist ja tunnustust.

Võitlussport pole lihtsalt jõudemonstratsioon, vaid eelkõige distsipliin ja sport, mida on oluline populariseerida laiemale publikule.

Jakov Peterson ja Monika Kuzmina. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Jakov Peterson ja Monika Kuzmina. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Peterson on tuntud ka rahvusvahelistel võitlusspordivõistlustel – hiljuti osales ta ka Pariisis toimunud turniiril, kus just Jakov sai tõsta võitjaks skandaalse sportlase käe. Kuigi paljud näevad sellistes hetkedes dramaatilisust, jääb Peterson kohtunikuna alati erapooletuks. “Kohtunikuna on minu töö tulla ringi, näha punast ja sinist nurka ning tagada, et võistlus oleks reeglitepärane ja aus. Riigilipud ega muud taustategurid pole olulised,” rõhutas ta.

“Kohtunikuna on minu töö tulla ringi, näha punast ja sinist nurka ning tagada, et võistlus oleks reeglitepärane ja aus.”

Monika Kuzmina ja Jakov Peterson. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Monika Kuzmina ja Jakov Peterson. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Eelseisval Yakuza võitlusõhtul on kohal viis kohtunikku, kellest neli on eestlased ja üks tuleb naaberriigist Leedust. “Robertas Šiuška, meie peakohtunik, on üks kõrgema kvalifikatsiooniga Muay Thai kohtunikke, kelle kogemus maailma ja Euroopa meistrivõistlustelt annab talle suure pagasi ja otsustusvõime,” kiitis Peterson rahvusvahelist koostööd. Tema sõnul on oluline, et kohtunikud oleksid maksimaalselt erapooletud ja kogemustega, et tagada õiglane hindamine.

GALERII: GOODFIGHT, EVELIN KRUUS

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel