YAKUZA FIGHT I Lisaks kahele K-1 4-mehe turniirile toimub võitlusõhtul kaks K-1 Pro matši

08. oktoober 2024 | Uudised, Yakuza Fight

Juba sel nädalavahetusel, 12. oktoobril, toimub Tallinnas Kalevi Spordihallis võitlusspordi suursündmus Yakuza Fight. Seekordne Yakuza Fight on järjekorras juba seitsmes ning kannab nimetust CONTENDERS. Lisaks kahele K-1 4-mehe turniirile toimub võitlusõhtul ka kaks K-1 Pro Fighti, kus lähevad omavahel vastamisi Rustam Gurbanov (EST) ja Mikhailo Berdianskyi (CZ) ning Dmitry Salamatin (EST) ja Volodymyr Holubiev (FIN).

Rustam Gurbanov on 31-aastane K-1 võitleja, kes esindab Yakuza Fightil Eestit ja treenib Leader Muay Thai klubis. Gurbanovi võitlejakarjäär sai alguse aastal 2009 ning oma 15 aasta pikkuse karjääri jooksul on mees pidanud 12 professionaalset võitlust. Neist kaheksal korral on Gurbanov tunnistatud vastasest paremaks ning neljal korral on talle võidu toonud nokaut. Eelseisvat võitlust ootab Gurbanov enda sõnul eelkõige seetõttu, et armastab väljakutseid, ning just seda Yakuza Fight talle pakubki. Mees astub ringi kaaluklassis -63,5kg, kus tema vastaseks on Tšehhi võitleja Mikhailo Berdianskyi.

Mikhailo Berdianskyi on 20-aastane K-1 võitleja, kes esindab Tšehhit ja treenib KG Academy Prague klubis. Tema amatöörkarjäär on olnud silmapaistev – ta on maha pidanud 51 võitlust, mille jooksul on vastase paremust pidanud tunnistama vaid kuuel korral. Berdianskyi on 2022. aasta Euroopa karika amatöörmeister, Tšehhi amatöörmeister K1-s ning kolmekordne Ukraina kikkpoksi amatöörmeister.

Dmitry Salamatin, hüüdnimega “Saloma”, on 24-aastane Muay Thai võitleja, kes on oma karjääri jooksul saavutanud juba silmapaistvaid saavutusi. Ta on 2022. aasta IFMA Euroopa meister ning treenib Garant spordiklubis Sergei Vinokurovi käe all. Dmitry on seni pidanud viis professionaalset matši, millest neljal on tunnistatud vastasest paremaks just Dmitry. Yakuza Fight 7 võitlusel astub Salamatin ringis vastamisi Soomet esindava Volodymyr Holubieviga.

Volodymyr Holubiev on 26-aastane K-1 võitleja, kes esindab Soomet ja treenib Turku Muay Thai klubis Riku Immoneni käe all. Oma profikarjääri jooksul on ta pidanud kaks võitlust, millest mõlemal saavutas võidu just Holubiev, sealhulgas ühe nokaudiga. Holubiev on kolmekordne Soome Muay Thai meister ning tema võitlejakarjäär sai alguse juba 2010. aastal.

Yakuza Fight 7 – CONTENDERS leiab aset juba 12. oktoobril Tallinnas, Kalevi Spordihallis. Lisaks Gurbanovile, Berdianskyile, Salamatinile ja Holubievile astub samal õhtul ringi veel 8 võitlejat nii Eestist kui välismaalt. Suur võitlusõhtu toob pealtvaatajateni kaks K-1 nelja mehe turniiri ning kaks K-1 Pro Fighti. Õhtule lisab pinget asjaolu, et nelja mehe turniiril võitlejate vastased selgitatakse välja alles päev enne suursündmust, 11. oktoobril toimuval ametlikul kaalumisel.

Grete Kägo

Toimetaja

Vaata veel