Dmitri Meliss (Foto IBA)

Dmitri Meliss. Foto: IBA

Pariisi olümpiamängudele sai kutse veel teinegi Eesti poksikohtunik

12. juuli 2024 | Eesti Poksiliit, Uudised

23. maist kuni 3. juunini toimusid Tais Bangkoki linnas olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlused, kus osales ka Eesti Poksiliidu rahvusvahelise kategooria kohtunik Jakov Peterson. Tagasi koju tulles sai Peterson kümme päeva hiljem ametliku kutse Pariisi olümpiamängudele. Tänaseks on kutse saanud veel teinegi Eesti Poksiliidu rahvusvahelise kategooria kohtunik. Nimelt sai Dmitri Meliss ametliku kutse Pariisi olümpiamängudele.

Eesti Poksiliidu kohtunike kolleegiumi esimees Aleksander Pahmurko lausus, et Jakov Peterson ja Dmitri Meliss teevad sellega Eesti poksis ajalugu – kunagi varem pole Eestist kutsutud olümpiale kahte kohtunikku.

Jakov Peterson ja Dmitri Meliss teevad Eesti poksis ajalugu – kunagi varem pole Eestist kutsutud olümpiale kahte kohtunikku.

Jakov Petersoni sõnul on alles alates eelmistest olümpiamängudest hakatud olümpiale kutsuma mõningatest riikidest kahte kuni kolme kohtunikku. Pigem on see aga haruldane juhus ning seetõttu väga suur tunnustus.

Jakov Peterson. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Jakov Peterson. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Eesti Poksiliidu president Kalle Klandorf lausus, et Eesti poksikohtunike valimine olümpiamängudele on selge märk sellest, et töö ja pühendumus kannavad vilja ning Eesti Poksiliidu kohtunikud on hinnatud ja tunnustatud ka rahvusvahelisel tasandil.

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel