Viis küsimust Kondori viiele võitlejale

20. märts 2019 | Muay Thai Liiga

Viljandi võitlusklubi Kondor paneb järgmisel Eesti Muay Thai Liiga etapil välja viis osalejat.

Palusime nad viiele küsimusele vastama.

Kuidas jōudsid võitlusspordi juurde?

Raiko Arak: Sōbrad kutsusid trenni. Ütlesid, et kaua sa pekki oma kehale kasvatad. Selle peale pikalt järele mõeldes pakkisin mõne päeva pärast spordikoti ja läksin nendega trenni.
Mick Paja: Võitlusspordihuvi on alati olnud. Juba väiksena meeldisid kung fu-filmid, aga alati suruti see huvi maha, kartes, et lähen vägivaldsemaks (olin probleemne laps). Ühel tavalisel päeval kutsus sõber trenni ja ma ei tea, mis minu üle võimust võttis, aga nägin vajadust sinna minna ja läksingi ning peale seda olen pühendanud kõik trennile.
Sigrid Kapanen: Olen alati tahtnud millegi ekstreemsega tegeleda, aga ei teadnud, kus. Üks päev keegi jagas Facebookis Kondori baaskursuse postitust ja ma mõtlesin, et seda võiks proovida. Pärast baaskursust mõtlesin, et see ala isegi sobib mulle ja jäingi sellega tegelema.

Martin Saik: Videotest.
Crista Padu: Paar tuttavat treenisid juba Kondoris. Soovisin enesekaitset õppida ja kuna ma olin alakaaluline, lootsin trenniga lihast ja kaalu juurde saada. Sain kolme kuuga 40 kilo pealt 51 kilo peale, sest trenn oli väga raske ja kõht oli peale trenni kohutavalt tühi. Võitlussport hakkas järjest rohkem huvi pakkuma ja kiirelt tekkis huvi võistlema minna.

Miks just tai poks?

Raiko: Tai poksis võib jalgu, põlvi, küünarnukke ja rusikaid kasutada. Just sellepärast see meeldibki. Poksis seda ei tohi ja sellepärast poks mulle ei meeldigi.
Mick: Põhjus, miks tai poksi valisin, on lihtne: tahtsin midagi, kus ajalugu ja traditsioonid taga, mitte lihtsalt tuim tampimine.

Sigrid: Tai poksi oli võimalik Viljandis teha. Ma vaatan ka väga palju Jackie Chani ja Dwayne Johnsoni filme, kus nad annavad paljudele peksa ja see inspireeris mind.
Martin: Sest seal on jalad ja põlved.
Crista: Teeme ka kikkpoksi ja klassikalist poksi. Kunagi tahaks kindlasti muudes stiilides ka võistelda, kuigi jah, rohkem meeldib mulle tai poks ikka. Meeldib põlvi ja küünarnukke lüüa.

Kes sind inspireerib, innustab, sinuga võite jagab ja raskustest üle aitab?

Raiko: Inspireerivad mind treener Ringo ja kõik teised trennikaaslased.

Mick: Mind inspireerib kõige rohkem mu treener Ringo Tipp. Isegi kui on halvad päevad, suudab ta alati huumoriga kõik paremaks teha ja motiveerida üha rohkem oma piire purustama. Samuti ka terve Kondor on nagu perekond, kõik aitavad ja toetavad üksteist.
Sigrid: Mind inspireerivad igasugused võitlusspordiga seotud videod. Samuti inspireerib Ringo ja lähedased. Võite jagavad trennikaaslased ja pere. Raskustest saan peamiselt ise üle, aga suureks abiks on ka Ringo ja trennikaaslased, kellega olen lähedasem.
Martin: Ringo.

Crista: Mu treener ja trennikaaslased kindlasti. Meil on väga kokkuhoidev klubi. Suureks toeks on ka isa. Ta on maadlusega tegelenud ja aitab alati mul rahu säilitada, kui mul võistluspäev käes on.

Kõige ilusam võit või parim hetk võitlusspordiga tegelemise perioodil?   

Raiko: Võite mul veel pole, aga küll jõuab. Kõik on ilus ja tore.
Mick: Minu parim hetk võistlusspordiga tegelemisel oli Fightlandil. Kui fight läbi sai, polnud mul õrna aimugi, mis just juhtus, aga tundsin ennast nii hästi.
Sigrid: Kõige ilusam võit oli minu arvates Adrenaline VI, sest see oli kodupubliku ees ja see oli veidi suurem üritus. Lisaks oli see kordusmatš ja kehakaitsmeteta.
Martin: Neid on palju. Ei tulegi kohe midagi ette.

Crista: Mul pole veel ühtegi võitu, millega ma rahul oleks. Enda arust parim matš siiani oli Karoliine Moonesega kordusmatš. Kaotasin võhma tõttu, aga olin hiljem üsna rahul selle matšiga. Õppisin sellest ja hakkasin võhmaga rohkem tegelema.

Millest sõdalastemaailmas unistad?

Raiko: Unistada võib alati suurelt, iseasi, kas ka seda suudab. Sellele, kuhu jõuda soovin, tasub veel pikalt mõelda.
Mick: Sõdalastemaailmas unistan ikka ennast maksimaalselt heaks treenida, et näha, kuhumaale suudan jõuda.
Sigrid: Ma sooviks jõuda ikka tipptasemele, et teha suurtel üritustel matše ja kindlasti kunagi mingi vöö võita.
Martin: Ehk mõnele suuremale üritusele.
Crista: Ma soovin kunagi kindlasti profitasemel treenida ja võistelda maailma parimatega. Muidugi edaspidi sooviks ikka oma kaalus võistelda. Loodan palju häid kogemusi ja võimalusi saada tulevikus.

Monika Kuzmina

Toimetaja
info@goodfight.ee

Vaata veel