Üks ring, kaks naist, kümme küsimust: Kadarik – Kapanen

05. juuli 2019 | Uudised

Pärnus toimub 6. juulil Fightland, kus Kristin Kadarik peab kikkpoksimatši Sigrid Kapaneniga.

Miks otsustasid trennisaalist poksiringi astuda?

Kristin: Eelmise aasta mais toimusid Sakus tai poksi võistlused, kus võistlesid ka minu trennikaaslased. Need olid kõige esimesed tai poksi võistlused, mida olin vaatamas käinud ja see emotsioon, millega tagasi tulin, oli nii võimas. Ma teadsin kohe, et mina tahan ka ühel päeval seal ringis olla.
Sigrid: Otsustasin ringi astuda, sest mulle nii meeldis vaadata, kuidas teised võistlevad. Tahtsin tunda seda adrenaliini ja võidelda täiest jõust. Mulle pole kunagi mingi spordiala nii väga meeldinud, et kogu aeg trennis käiksin. Käisin tihti trennis ja olin nii pühendunud sellele, et arvasin, et olin valmis oma esimese matši tegema. Algul oli ainult proovimiseks, aga siis kiindusin ringis olemisse ja võitlemisele. Nüüd võistlengi nii palju, kui saan.

Mis juhtus su esimeses matšis?

Kristin: Esimese matši ma kaotasin Viljandis. Hakkasin vastast kartma, mistõttu ei julgenud ma ise rünnata ja olin löökides väga ebakindel.

Sigrid: Esimeses matšis ma ei osanud ette kujutada, mis nüüd saab. Vastane oli kogenum ja olin kindel, et ta on agressiivne. Ringi astudes lõi adrenaliin sisse ja mõtlesin, et pigem olen agressiivsem ja ei lase tal rünnakuid teha.

Milline on su senine parim matš?

Kristin: Minu senine kõige parem matš oli leedulannaga Keilas. Sellel võistlusel tundsin ennast ringis väga mugavalt võrreldes eelmiste matšidega.
Sigrid: Mu senine parim matš on arvatavasti viimane liigal. Suutsin rahulikuks jääda ja tehnika oli palju parem. Suutsin ka kombosi mõelda ja võhma hoidsin hästi.

Kes on su lemmikvõitlejad?

Kristin: Kõige lemmikumad on vabavõitlejad Valentina Ševtšenko ja Conor McGregor. Samuti meeldivad mulle Nieky Holzken ja Buakaw Por Pramuk.
Sigrid: Minu lemmikvõitlejad on enda klubi Crista Padu ja Max Vorovski.

Kellega oma kaalukategooriast tahaksid võidelda?

Kristin: Ma kedagi kindlat küll välja ei oska tuua, kellega võidelda tahaksin, sest mina just muretsen, et mulle ei leita varsti enam vastaseid, seega võitleksin nii paljudega, kui saan.
Sigrid: Maarja Õkvaga tuleks vägev matš.

Põhjus, miks iga naine võiks poksitrenni minna?

Kristin: See on kõige parem füüsiline trenn, mis sobib igas vanuses ja vormis naisele. Poksitrennides ei hakka kunagi igav, sest need on väga mitmekülgsed, tagavad hea füüsilise vormi ja annavad tohutult enesekindlust juurde.
Sigrid: Saab kiiresti vormi ja tõstab kindlustunnet. Kindlasti on siis julgem ka olla, kui paari head lööki oskad.

Kuidas valmistud Fightlandiks?

Kristin: Eks ikka mitmekülgsete treeningutega ja jooksmas käimisega.
Sigrid: Teen iga päev trenni, proovin jooksmas käia nii palju kui võimalik. Vahel oli raske, sest oli paar üritust vahel ja ei saanud trenni teha.

Millised laulud aitavad enne matši?

Kristin: Tavaliselt aitavad positiivsed ja rütmikad lood.

Sigrid: Pigem räpilaulud, millel sõnad ka ikka motiveerivad.

Viimased mõtted enne ringi astumist?

Kristin: Tuletan endale meelde, miks ma teen seda, mida ma teen.
Sigrid: Proovin jääda rahulikuks, käed üleval, jälgin, mida vastane teeb ja kuulan nii enda kui ka vastase nurka. Motiveerin end, et suudan ja mul on saalis inimesi, kes toetavad terve aeg.

Mida hindad vastase juures?

Kristin: Hindan Sigridi julgust ja võitlustahet.
Sigrid: Kristin tundub väga positiivne ja ei tundu üldse närviline olevat. Ta samuti liigub palju ja low-kick’id tunduvad jõhkrad.

Monika Kuzmina

Vaata veel