Kristian Tuisk on kiire kui Superman või Flash

01. oktoober 2019 | The League, Uudised

The League’i 77-kiloste meeste turniiril võitlevad Hendrik Themas, Roman Zõbin, Igor-Kristian Tuisk ja Rain Kärkinen.

Kahtlemata pole maailmas kedagi teist, kelle nimi oleks Igor-Kristian. Igor on ka tema isa nimi. Hiljem mõtlesid vanemad ümber ja panid poisile nimeks Kristian, sest nad olid tol ajal usklikud ja soovisid Kristusega sarnast nime. „Enamik kirjutab minu nime jotiga, aga peab olema „i“,“ sõnab Kristian.

Tuisk on tuletõrjuja. Tal on ka külg Sporditoit.ee, mis kundede sõnul tegutsevat nii kärmelt, et pakkide kulleriks pole kindlasti keegi muu kui Superman või Flash.

Tuisk alustas võitlemist 2011. aastal, kui ta oli 16. Oma tugevuseks peab ta distantsilt võitlemist. Lemmik on Artjom Levin.

Kõik kolm The League’i vastast on talle hästi tuttavad: kahega on ta matši pidanud, kolmandaga sparrinud. Kärkineniga kohtus ta mitu aastat tagasi. Siis läks vōistluse plaan hoopis vastupidiselt ja kohtunike otsusega võitis Kärkinen.

Hiljuti käis Good Fightis pikk jutt sellest, mis mees on Aleksei Marõžihhin. Tuisk kohtus temaga 2017. aastal WAK-1F Läti meistrivõistlustel. „Ta on päris heal tasemel. Oli päris raske matš, kuid kohtunike lahkarvamusega võitsin mina,“ mäletab Tuisk. Taas kohtus ta lätlasega tänavu märtsis Latvia Openil. Teiseks matšiks oli Tuisk paremini valmistunud ja võitis palju kindlamalt.

Aprillis sai Tuisk Austrias WAKO World Cupil hõbeda. K1 kategoorias tuli esmalt vastaseks kohalik Leonard Braunshofer.

„Austria võistlejaga oli väga raske matš. Kohtunikud lugesid ainult mu low kick’e. Kui ma talle kätega pihta sain, siis punkte juurde mulle ei tulnud. Minu nurk asus kõva häälega karjuma, et ma lööks rohkem low kick’e, mida ma hakkasin tegema 2. raundi keskelt. Matši lõpus olin punktiga ees ja sain tähtsa võidu.“

Finaalis oli vastaseks Poola võistleja Bartosz Dolbien, „väga pikk ja kõhn“ Kristiani sõnul. Poolakas oskas väga hästi kasutada oma pikki jalgu. 2. raundis lõi ta spinning back kick’i. Tuisk oli kindel, et see tuleb kehase ja lasi käed alla, kuid löök läks pähe. Tagajärg luumurd koos matši peatamisega.

Sama turniiri kategoorias kick-light piirdus Tuisk ühe matši ja 9. kohaga, sest see oli tal esimene kord seda kategooriat proovida ja vastaseks sattus osav ukrainlane. „Sain ka teada, et kick-light’is löövad vastased peaaegu sama kõvasti kui täiskontaktis,“ räägib Kristian.

Kuidas treenida valusaid lööke taluma?

„Tuleb rohkem sparrida ja pidada matše vastastega, kellel on rohkem kogemust kui sinul. Kogu saladus.“

Novembris saab kaheksa aastat sellest, kui Tuisk asus treenima Aleksandr Bernjakovi käe all.

„Aleksandr on väga positiivne inimene, kelle näolt ei kao kunagi naeratus. Mulle meeldib tema treeningustiil. Tal on palju tehnikaharjutusi, mõistlikud ja kasulikud füüsilised harjutused ja tema juures toimuvad alati korrektsed sparringud,“ iseloomustab Tuisk.

Rohkem kui pilte võitlustest postitab Tuisk Facebookis pilte puhkustest. Kus on olnud kõige parem puhkus?

„No ikka Taimaal Phuketis. Seal saab täishooaja nautida head ilma ja rahulikult trenni teha kaks korda päevas. Mõnikord tuli teha ka neli trenni päevas. Siis jäi vähem aega taastumiseks ja nautimiseks rannal,“ veab ta suu naljatades krimpsu.

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel