Gert Reinberg. Foto: Allar Uuetoa

Gert Reinberg. Foto: Allar Uuetoa

Hingamine ja sport: kuidas teadlik hingamine aitab parandada sportlikku sooritust ja vaimset vastupidavust?

30. september 2024 | Uudised

Kas oled tundnud, et sinu elu võiks olla rahulikum ja tasakaalukam? Hingamine on FBR hingamisterapeut Gert Reinbergi sõnul lihtsaim ja samas sügavaim viis selle saavutamiseks. Juba sellel reedel, 6. oktoobril toimub Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias tema juhendamisel hingamisrännak. Gert usub, et hingamine on meie tervise ja heaolu võti, aidates luua ühendust nii keha kui ka vaimuga.

Hingamine on meie tervise ja heaolu võti, aidates luua ühendust nii keha kui ka vaimuga.

Kuidas me hingame, peegeldab seda, kuidas me elame

Rohkem kui 400+ Breathwork Bali koolitustundi läbinud Gert Reinberg omab vastavat sertifikaati ja viib rännakuid läbi FBR (Facilitated Breath Repatterning) tehnikat kasutades. “See on mul väga suureks kireks ja soovin jagada seda praktikat kogu maailmaga. Pean seda tööd oluliseks, sest see reaalselt töötab ja loob suuri muutusi inimeste närvisüsteemis ning eludes. Olen seda näinud tuhandete klientide peal. Selles praktikas on nii yin ja yang. Ühendus, sügavus, tasakaal, elujõud, vägi, emotsioonid, loovus, spirituaalsus,” selgitab ta.

Gert Reinberg. Foto: Allar Uuetoa

Gert Reinberg. Foto: Allar Uuetoa

Reinberg toob välja, et see, kuidas me hingame, peegeldab seda, kuidas me elame. “Hingamine on tervise värav – füüsiliselt, emotsionaalselt, mentaalselt ja spirituaalselt.“

Liikumine ja hingamine on eluvundamendi ühed olulisemad asjad

Reinberg toob välja, et peale seda, kui ta hakkas teadlikumalt tegelema enesearenguga on tema elus muutunud pea kõik. Eelkõige on tal tekkinud sügavam ühendus endaga ja maailmaga. “Ma tunnen rohkem, on kadunud ärevus ja elu on ilus. Armastan igapäev nii ennast, inimesi, elu kui ka mind ümbritsevat,” räägib ta ja lisab, et peab enda jaoks kõige südamelähedasemaks teemaks liikumist ja FBR hingamist, kuna need praktikad on tema jaoks väga tähtsal kohal.

Gert leiab, et need on hea viis ühendumaks, vabastamaks, avastamaks, mõtteselguseks ja olemaks lihtsalt kerguses. “Tunnen, et tänapäeva maailm viib meid kaugemale iseendast ning leian et need on eluvundamendi ühed olulisemad asjad – liikumine ja hingamine. Kui need on paigas, siis ka ülejäänud elu saab olla ilus.”

“Tunnen, et tänapäeva maailm viib meid kaugemale iseendast ning leian et need on eluvundamendi ühed olulisemad asjad – liikumine ja hingamine.”

Hingamistöö on aidanud inimestel oma elus suuri muutuseid teha

Reinberg on näinud oma töös suurepäraseid tulemusi ning ta on väga õnnelik, et hingamistöö tema teele sattus. „Teen seda suure kirega. Armastan oma tööd ja mulle meeldib see, et näen, et see toimib.“

Inimene, kes jagab teadmisi ja õpetab, peab olema ka ise praktikas tugevasti sees.

Hingamistöö on aidanud tema sõnul inimestel teha suuri muutusi oma elus, alates enesetappudest vaimsete ärkamisteni. Ta usub, et inimene, kes jagab teadmisi ja õpetab, peab olema ka ise praktikas tugevasti sees. See on tema jaoks oluline, et tajuda ja mõista inimeste vajadusi ja seisundeid sügavamalt.

„Ma tunnen, et see on minu elu väga palju muutnud ja mu elu on läinud palju kergemaks. Mu elus on kergust, rohkem armastust nii enda maailma vastu, lähedaste vastu ja ka teiste inimeste vastu, keda ma ei tunne. Kui varem olin pigem hästi kinnine, siis ma ütleks, et nüüd olen avatum ja olen ka teatud sõltuvustest vabaks saanud,“ lausus ta, lisades et on oma töös näinud ka seda, kuidas hingamistöö võib aidata vabastada sügavaid emotsionaalseid blokeeringuid ja taastada loomulikku energia voolu kehas.

𝐅𝐁𝐑 𝐤𝐚𝐬𝐮𝐭𝐞𝐠𝐮𝐫𝐢𝐝:

  • Organite tervise turgutamine, parem seedimine ja hingamine
  • Harmoonilisemalt toimiv närvisüsteem
  • Oskus olla ühenduses oma emotsioonidega ja neid paremini mõista
  • Suurem eneseteadlikkus, mõtteselgus
  • Vähem muretsemist ja ülemõtlemist
  • Loovus
  • Ühendus kõrgemate teadvuse vormidega
  • Minevikusündmuste mõistmine ja neist lahtilaskmine, sisemine tervenemine
  • Maandatus, kontakt iseendaga
  • Taasühendus autentse minaga

Rohkem lisainfot hingamisrännaku kohta leiad SIIT!

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel