Monika Kuzmina ja Taur Guitor. Foto: Virko Veskoja

VIDEO! Taur Guitor Tallinn Open 2024-l: publiku toetus annab väga palju juurde

02. oktoober 2024 | Eesti Poksiliit, Uudised

29. septembril oli Kalevi Spordihallis toimunud poksiturniiril Tallinn Open 2024 finaalides sõbrale kaasa elamas ka Taur Guitor. Guitor rääkis GoodFight`ile antud intervjuus, et läheb üsna pea Eestist minema, laagrisse. „Hetkel on plaanis oma järgmiseks fight`iks valmistuda välisriigis.“ Sportlane lisas, et ringi astub ta järgmisel korral kahe kuu pärast.

Toetus annab väga palju juurde

Sõpradele ja lähedastele kaasa elamine on olulise väärtusega – lisaks omavahelise suhte tugevdamisele, annab see ka motivatsiooni juurde. Kui oluline on Guitori meelest see, et käiksime üksteisel võitlusspordi sündmustel kaasa elamas? „Arvan, et see on väga oluline – see, mis su selja taga toimub. Omab suurt tähtsust, kes sind toetavad ja kuidas toetavad. Ei ole nii, et oled ringis üksinda – sa kuuled, kui su nime karjutakse. Toetus annab väga palju juurde,“ leidis ta, lisades, et toetus on talle sportlasekarjääri jooksul olnud olulise tähendusega.

Sõpradele ja lähedastele kaasa elamine on olulise väärtusega – lisaks omavahelise suhte tugevdamisele, annab see ka motivatsiooni juurde

Monika Kuzmina ja Taur Guitor. Foto: Virko Veskoja

„On olnud olukordi, kus enam ei jaksa, ei jõua, aga siis kuuled oma nime ja tead, et kõik loodavad, ootavad ja ergutavad… See annab palju juurde,“ rääkis Guitor intervjuus.

On olnud olukordi, kus enam ei jaksa, ei jõua, aga siis kuuled oma nime ja tead, et kõik loodavad, ootavad ja ergutavad… See annab palju juurde.

Ka Maxim Vorovski, kes lõi 2015. aastal Kings of Kingsi turniiri tähtsamais superfight`is võimsa lahingu, ütles pärast seda tagaruumides antud intervjuus GoodFighti omanikule ja reporterile, et ta kuulis, kuidas talle kaasa elati ning tundis, et kas võidab või sureb. Maximi sõnul polnud see tema võit, vaid terve Eesti võit. Kas ka Guitor mõtleb samamoodi? „Jah, olin seal fightil isegi kohal. See, mis seal toimus ja kuidas rahvas kaasa elas… Max on omaette tase,“ lausus sportlane.

Monika Kuzmina ja Taur Guitor. Foto: Virko Veskoja

Treenerit tuleb kuulata

Guitor on vahepeal ka võitlusspordist eemal olnud ning siis jälle tagasi tulnud. Ta selgitas, et tema elus on olnud raskeid aegu, mis on teinekord seganud trenni tegemist. „Kõigil on elus raskeid aegu, eks endalgi. Näiteks töö ja motivatsioonipuudus. Vahepeal on neid up and downe päris palju. Mingi päev hommikul ärkan ja mõtlen nüüd hakkan täiega panema. Siis panedki mõnda aega täiega, aga minul on see, et põlen läbi, sest ma ei anna endale puhkepause. Siis ongi see, et mõnda aega enam ei taha.“

Küsimusele, mis on Guitori senise sportlasekarjääri jooksul kõige tähtsam õppetund, mida ta sooviks ka järgmistele noortele öelda, soovitas ta kuulata treenerit. “Ärge pange üle!“

GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel