Kaupo Arro Foto: Estboxing

Yakuza Fight 7 peakommentaator Kaupo Arro: võitlejatel peab olema ka õnne, kuid õnn soosib eelkõige tugevaid

27. september 2024 | Uudised, Yakuza Fight

Lisaks sportlastele käivad põhjalikud ettevalmistused 12. oktoobril toimuvaks Yakuza Fight 7 – CONTENDERS võistluseks ka kohtunikel ja kommentaatoritel. Kaupo Arro, keda ootab sel võistlusel ees Delfi live-ülekande peakommentaatori roll, jagas oma mõtteid eelseisva ürituse kohta.

Küsimusele, kuidas valmistub ta live-kommentaatori rolliks, vastas Arro: “Tavaliselt jagavad ürituse korraldajad infot: meile antakse võitluskaart, rekord, sportlase parimad saavutused ja võitleja tutvustus. See info on oluline nii kommentaatorite kui ka meedia jaoks. Mulle meeldib vaadata lisaks ka mõnda võitlusvideot võitlejate kohta, kuigi ise info leidmine ei ole alati kerge ning on üsna aeganõudev. Kui sportlased seda infot ise jagavad, on kõigil kergem,” selgitab Arro.

Kaupo ArroFoto: Estboxing

Kaupo Arro. Foto: Estboxing

Arro tõi esile ka murekoha info kontrollimisel: “Info kontrollimine on sageli keeruline – mõni võitleja võib reklaamida, et on võidelnud profina 10 korda, aga tegelikkuses võib neid matše olla 30 või rohkem. Võitlejate rekorditest täielikku ülevaadet tegelikult olemas ei ole.”

Info kontrollimine on sageli keeruline – mõni võitleja võib reklaamida, et on võidelnud profina 10 korda, aga tegelikkuses võib neid matše olla 30 või rohkem.

Foto: Freepik

Yakuza Fight 7 toob Eesti võitlusspordi areenile unikaalse põhimõtte “Võitja võtab kõik”. Arro sõnul on see uudne ja huvitav lähenemine: “Ma arvan, et lisamotivatsiooni see ei anna, sest võitlejad lähevad nii või teisiti alati võitma. Küll aga annab see võitjale suurema auhinnaraha, mis teeb ürituse võitlejate seas populaarsemaks.”

“Võitja võtab kõik” annab võitjale suurema auhinnaraha, mis teeb ürituse võitlejate seas populaarsemaks.

Üks oodatumaid matše Yakuza Fightil on Dmitry Salamatini ja Volodymyr Holubievi vastasseis. Arro usub, et Salamatinil on head võimalused: “Salamatin on väga hea kehaehitusega ja enesekindel noor võitleja. Pikkuse eelis on hea alguspunkt, sest võitlus algab kaugdistantsilt. Holubievi mitmekülgsus ja erinevate võitlusspordialade harrastamine võib selles matšis olla aga tema miinus, sest tekitab segadust, milliseid tehnikaid millal kasutada.”

Yakuza Fightil on comebacki tegemas Rustam Gurbanov, kes naaseb ringi pärast pikka pausi. Tema vastaseks on Mikhailo Berdianskyi, kellel on ees profidebüüt. Arro sõnul on comebackid sageli keerulised: “Võitleja ei tea kunagi, kas keha käitub samamoodi nagu ta mäletab. On oluline mõelda, kas oled tagasitulekus täiesti kindel ja tahad seda ise või tahavad seda su poolehoidjad? Tihtilugu saavad need küsimused vastused alles ringis,” tõdeb Arro.

Võitleja ei tea kunagi, kas keha käitub samamoodi nagu ta mäletab.

Arro rõhutab, et sellistel turniiridel, nagu seda on Yakuza Fight, on sportlaste jaoks oluline eelkõige see, kuidas nende keha vastu peab. “Kõige olulisem on see, et ei tekiks vigastusi. Ka õnne peab olema, aga nagu me teame, siis õnn soosib tugevaid.”

Ka õnne peab olema, aga nagu me teame, siis õnn soosib tugevaid.

Võistlus tõotab pakkuda põnevaid matše ja unikaalseid väljakutseid nii võitlejatele kui ka pealtvaatajatele.

  • Yakuza Fight 7 – CONTENDERS toimub juba 12. oktoobril Tallinnas, Kalevi Spordihallis. Piletid on saadaval Piletitasku veebilehel.
GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel