Monika Kuzmina ja Marko Šults. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Marko Šults. Foto: Virko Veskoja

VIDEO I Marko Šults Yakuza Fight 7 eel: spordis on ainus tõeline motivatsioon armastus oma ala vastu

17. september 2024 | Uudised, Yakuza Fight

Yakuza Fight 7 lähenedes valmistub ka Eesti üks tuntumaid võitlejaid, Marko Šults, taas ringi astuma. Võitlussportlase jaoks on see järjekordne võimalus näidata oma oskusi ja pühendumust spordialale, mida ta armastab. Kuigi Šults pidi viimases matšis tunnistama vastase paremust, ei lase ta ennast sellest heidutada. Šultsi jaoks on iga kaotus vaid üks etapp pika ja eduka karjääri jooksul: “Üks kaotus siin-seal ei muuda su kogu karjääri,” sõnas ta kindlameelselt, viidates oma kogemusele professionaalses spordis, kus võit ja kaotus käivad käsikäes.

Üks kaotus siin-seal ei muuda su kogu karjääri.

Eelseisev nelja mehe turniir pakub Šultsile uut väljakutset ja ta on teinud põhjalikud ettevalmistused, et seekord oma kaalukategoorias paremaid tulemusi saavutada. Kaalu lisamine on olnud tema peamine strateegia, sest eelmine kord tundis ta, et jäi vastasest füüsiliselt maha. “Tegin otsuse võtta natuke kaalu juurde, sest eelmine kord tundsin, et olin pisut väiksem ja vastane tundus füüsiliselt tugevam,” rääkis Šults oma kogemustest. Ta selgitas, et lisaks kaalu tõstmisele on tema jaoks oluline säilitada oma kiirus ja plahvatuslikkus, et olla vastastele võimalikult ohtlik.

Monika Kuzmina ja Marko Šults. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Marko Šults. Foto: Virko Veskoja

Tema ettevalmistusi toetab tugev treenerite tiim, sealhulgas ka sportlane Magnus Kirt, kes aitab Šultsi jõusaalis spetsiaalsete harjutustega. “Magnus aitab mind plahvatuslike ja liikuvaid harjutustega, mis tunduvad minu jaoks väga hästi toimivat,” märkis Šults rahulolevalt. Lisaks jõusaalile pöörab ta suurt tähelepanu ka taastumisele, sealhulgas massaažile ja lõõgastavatele tegevustele, mis aitavad tal treeningkoormusega paremini toime tulla ja vältida vigastusi. “Olen oma keha piisavalt hästi tundma õppinud ja tean, millal on vaja taastuda, et mitte üle treenida,” selgitas Šults.

Raha võiks alati rohkem olla, aga spordiga alustatakse ikkagi armastusest ala vastu, mitte ainult raha pärast.

Võitlusspordis pole alati lihtne teenida, kuid Šultsi jaoks pole raha kunagi olnud peamine motivatsioon. Tema sõnul on spordiga tegelemine eelkõige kirg ja armastus selle ala vastu. “Raha võiks alati rohkem olla, aga spordiga alustatakse ikkagi armastusest ala vastu, mitte ainult raha pärast,” nentis ta.

Monika Kuzmina ja Marko Šults. Foto: Virko Veskoja

Monika Kuzmina ja Marko Šults. Foto: Virko Veskoja

Kuigi vastaseid on enne turniiri uuritud, ei keskendu Šults liigselt sellele, mida eelmistest matšidest teada on. Tema arvates võib iga võitleja esineda erinevalt ja seetõttu pole mõtet eelnevatele tulemustele liiga palju toetuda. “Iga vastane on erinev, ja kuigi me vaatame nende varasemaid matše, ei ole see alati määrav. Iga võitlus on uus väljakutse,” sõnas ta.

Iga vastane on erinev, ja kuigi me vaatame nende varasemaid matše, ei ole see alati määrav. Iga võitlus on uus väljakutse.

Marko Šultsi fännid saavad teda toetada ja kaasa elada 12. oktoobril 2024 Kalevi spordihallis toimuval Yakuza Fight 7 – CONTENDERS turniiril.

GALERII: GOODFIGHT, EVELIN KRUUS

  • Yakuza Fight 7 – CONTENDERS toimub juba 12. oktoobril Tallinnas, Kalevi Spordihallis.
  • Pileteid võitlusõhtule saab osta PILETITASKUST.
GoodFight

GoodFight püstitab kogu ühiskonnale küsimuse: kuidas mõelda nagu sportlane, võitlussportlane? Milline on üks tõeline ühiskonna kangelane ja kuidas saada spordikangelaseks?

Vaata veel